Fiat 500 F Nuova

Previous
Next

*** Informatie Fiat 500 F Nuova ***

Dit is onze Fiat 500 F Nuova uit 1967. Een klein, lief en schattig klassiek autootje dat je doet lachen. Beleef de sensatie van deze ervaring als je rondrijdt door het (Midden) Limburgse landschap en geniet van alles om je heen met het open dakje en raampjes open.
Veel Fiat 500 liefhebbers zullen deze ervaring graag toevoegen aan een speciale gelegenheid of als pure rijervaring. Achterin is ruimte voor twee (bruids-)kinderen tot een leeftijd van ongeveer 7 jaar.
De Fiat 500 F Nuova tovert een glimlach op ieders gezicht en zorgt voor aandacht als je aan komt rijden, maar het is vooral leuk: rijden in een oldtimer van leukeoldtimers.nl is ouderwets genieten van de goede, oude tijd van weleer en brengt je terug in de sfeer van vroeger.
Het is een ultieme beleving voor jong en oud!

De Fiat 500 F Nuova is voor verschillende gelegenheden geschikt:
toertochten, weekendje weg, bruiloften, evenementen, bedrijfsuitjes, teambuilding, fotoshoots en vele andere (reclamegerichte) mogelijkheden.

*** Achtergrond Fiat 500 F Nuova ***

In 1957 rolde de eerste Fiat 500 Nuova van de lopende band in Turijn. Deze Fiat 500 was de opvolger van de al even legendarische Fiat 500 “Topolino” die van 1936 t/m 1955 werd geproduceerd. Evenals de Topolino is het vijfhonderdje een ontwerp van Dante Giacosa, een man die bij zijn ontwerpen het design niet uit het oog verloor. In de 18 jaar dat de 500 werd geproduceerd verveelde het model niet en zelfs nu nog wordt het rugzakje geroemd om z’n vormgeving. Zoals gezegd werd de 500 vanaf 1957 geproduceerd. Het eerste model was de Fiat 500 Nuova , ook wel “N” genoemd. Deze 500 werd “kaal” gehouden om niet te veel te concurreren met de Fiat 600 en had bv geen verwarming, geen achterbank en geen draaibare zijramen in de portieren. Verder had deze 500 een open dak tot aan de achterklep en een geheel ander thermostaathuis bij de motor. Vanaf 1960 verscheen de Fiat 500 D. Deze had nog wel de deuren die aan de voorzijde opengingen, de “kruizekijkers”, maar was luxer uitgerust en het motorvermogen werd wat opgekrikt. Verder ontbraken bij de “D” de ventilatiesleufjes op het voorscherm en verdwenen de “katteogen”, de grote knipperlichten op de voorspatborden. In 1965 kwam de Fiat 500 F op de markt. Deze had normaal openslaande deuren, een hogere voorruit, smallere dorpels en een andere benzinetank. Verder werd de motor weer aangepast. Naast de F werd van 1968 t/m 1972 de Fiat 500 L op de wereld gezet. Dit model was een luxere uitvoering van de F en was dan ook voorzien van een aantal verfraaiingen, zoals sierbeugels bij de bumpers, chroom in de ruitrubbers, luxere bekleding, bekleed dashboard met breder snelheidsmeterhuis met daarin zelfs een benzinemeter. 1972 was het jaar dat het laatste 500 type het levenslicht zag. De Fiat 500 R had de sterkere motor gekregen van de Fiat 126 en kreeg z’n oude vertrouwde dashboard (zonder poespas) weer terug. Voorts kreeg de R dichte stalen velgen. In 1975 viel het doek voor de Fiat 500. Op dat moment waren er meer dan 3,5 miljoen geproduceerd.

Contact

Openingstijden

.

Afhalen en bezoek: Alleen op afspraak

Volg ons