Smart Roadster Coupé

previous arrow
next arrow
previous arrownext arrow
Slider

*** Informatie Smart Roadster coupé ***

Het is welliswaar geen oldtimer maar ook deze is zeker de moeite waard voor een mooie toertocht. Dit is onze Smart Roadster coupé uit 2005. Een stoere, sportieve wagen die je in vervoering brengt door zijn uitstraling en rijbeleving. Voel de “power” als je rondrijdt door het (Midden) Limburgse landschap en geniet van alles om je heen door het targa-dak. In alles is de Smart Roadster een speeltje voor op de openbare weg. Hij is compact, heeft een sportieve uitstraling en geweldige rijeigenschappen. Hij stuurt direct en zijn 82 pk sterke turbomotortje zorgt voor een sportieve brom. Ondanks dat de prestaties op papier niet tot de verbeelding spreken lijkt het al snel erg hard te gaan. Onderweg krijg je veel aandacht en elke bocht is weer een uitdaging. Zoveel rijplezier krijg je maar zelden.

Veel Smartliefhebbers zullen deze ervaring graag toevoegen aan een speciale gelegenheid of als pure rijervaring. Ook dit is een ultieme beleving voor jong en oud!

De Smart Roadster coupé is voor verschillende gelegenheden geschikt:
toertochten, weekendje weg, bruiloften, evenementen, bedrijfsuitjes, teambuilding, fotoshoots en vele andere (reclamegerichte) mogelijkheden.

                                    *** Achtergrond Smart Roadster coupé ***

De Smart Roadster is een kleine tweedeurs sportcoupé gemaakt door het merk Smart. De auto werd geïntroduceerd in 2003 maar de verkopen van zowel de Roadster als de Roadster Coupé stelden teleur. Daarom werd de productie na 43.901 exemplaren in november 2005 gestopt. De laatste Smart Roadster is nu te vinden in het Mercedes-Benz Museum.

De Roadster Coupé werd voor het eerst getoond op de Mondial de ‘Automobile van 2000. De auto was van voren gezien tot aan de voordeur gelijk aan de “normale” Roadster maar had een glazen targa-dak en een constructie die leek op een kleine stationwagen. Hiermee deed de Roadster Coupé denken aan de BMW Z3 en de later gebouwde Saab 9X.

De productieversies van de Smart Roadster (en ook de Coupé) debuteerden op de Mondial de ‘Automobile van 2002 en waren enkele maanden later bij de Smart-dealers aan te schaffen. De auto’s vielen op omdat ze kleiner waren dan de Toyota MR2, MG TF, Fiat Barchetta en de Mazda MX-5 maar toch even snel, en zuiniger met brandstof.

Contact

  • Eikesstraat 53
  • 6013RD Hunsel
  • Team@leukeoldtimers.nl
  • 0628994022
  • KVKnumer: 72764767

Openingstijden

.

Afhalen en bezoek: Alleen op afspraak

Volg ons