Volkswagen Karmann Ghia

previous arrow
next arrow
previous arrownext arrow
Slider

*** Informatie VW Karmann Ghia ***

Dit is onze VW Karmann Ghia uit 1971. Een stoere en elegante klassieker die je in vervoering brengt. Voel de klasse ervan als je rondrijdt door het (Midden) Limburgse landschap en geniet van alles om je heen. Veel Volkswagenliefhebbers zullen deze ervaring graag toevoegen aan een speciale gelegenheid of als pure rijervaring. Achterin is ruimte voor twee (bruids-)kinderen tot een leeftijd van ongeveer 7 jaar.
De VW Karmann Ghia wordt bewonderd en trekt ieders aandacht als je aan komt rijden, maar het is vooral leuk: rijden in een oldtimer van leukeoldtimers.nl is ouderwets genieten van de goede, oude tijd van weleer en brengt je terug in de sfeer van vroeger. Het is een ultieme beleving voor jong en oud!

De VW karmann Ghia is voor verschillende gelegenheden geschikt:
toertochten, weekendje weg, bruiloften, evenementen, bedrijfsuitjes, teambuilding, fotoshoots en vele andere (reclamegerichte) mogelijkheden.

 

*** Achtergrond VW Karmann Ghia ***

Tegenwoordig willen we graag in een super sportwagen rijden zoals Porsche, Ferrari of Lamborghini. Een mooi alternatief is de Volkswagen Karmann Ghia type 14. Deze superieure een elegante tweedeurs sportwagen geeft je dit gevoel ook. Het enige verschil is de topsnelheid. Er bestaan twee modellen, type 14 en 34, die beide door het Italiaanse bureau Ghia werden ontworpen. De Duitse carrosseriebouwer Karmann bouwde tussen 1955 en 1974 meer dan een half miljoen stuks

Type 14
Het ontwerp en het prototype werden op 16 november 1953 aan de Volkswagen-directie gepresenteerd en het model viel in de smaak. De Karmann Ghia werd begin 1955 op autobeurzen gepresenteerd. Het publiek reageerde enthousiast op het model, en in augustus 1955 werd de eerste Karmann Ghia in Osnabrück gebouwd. Als basis diende het onderstel van de export-versie van de Kever. Het model kreeg als aanduiding Type 14.
In het eerste jaar werden meer dan 10 duizend stuks verkocht; veel meer dan Volkswagen had verwacht. In 1959 werd het model iets gewijzigd. De belangrijkste verschillen aan de voorzijde waren de “neusgaten” die wijder werden gemaakt en de koplampen die hoger in de ronde kassen kwamen te liggen. Aan de achterzijde vormden de lichten zich meer naar de ronding van de carrosserie.

Contact

  • Eikesstraat 53
  • 6013RD Hunsel
  • Team@leukeoldtimers.nl
  • 0628994022
  • KVKnumer: 72764767

Openingstijden

.

Afhalen en bezoek: Alleen op afspraak

Volg ons