Volkswagen Kever

Previous
Next

*** Informatie VW Kever ***

Dit is onze VW Kever uit 1977. Een mooie, herkenbare klassieker die je in vervoering brengt door zijn pure nostalgie. Voel de vrijheid als je rondrijdt door het (Midden-) Limburgse landschap en geniet van alles om je heen. Veel Volkswagenliefhebbers zullen deze ervaring graag toevoegen aan een speciale gelegenheid of als pure rijervaring. Achterin is ruimte voor twee personen.
De VW Kever roept herkenning op en zorgt voor aandacht als je aan komt rijden, maar het is vooral leuk: rijden in een oldtimer van leukeoldtimers.nl is ouderwets genieten van de goede, oude tijd van weleer en brengt je terug in de sfeer van vroeger. Het is een ultieme beleving voor jong en oud!

De VW Kever is voor verschillende gelegenheden geschikt:
toertochten, weekendje weg, bruiloften, evenementen, bedrijfsuitjes, teambuilding, fotoshoots en vele andere (reclamegerichte) mogelijkheden.

*** Achtergrond VW Kever ***

De Volkswagen Kever, die werd gebouwd van 1938 tot 2003, is de bekendste Volkswagen, de bekendste Duitse auto, en in het algemeen een van de bekendste auto’s ooit. Tot 1967 werd hij Typ 1, 1200, 1300 genoemd (naar de motorinhoud in cc), maar in de volksmond werd hij, vanwege de vorm, kever genoemd, waarna de fabrikant die naam zelf ook ging gebruiken. Van de Volkswagen Kever zijn er meer dan 20 miljoen wagens geproduceerd van 1938 tot 2003 en is daarmee de langst en de meeste geproduceerde wagen op eenzelfde platform.

Grofweg kun je drie generaties Kevers onderscheiden:
Ten eerste de veteranen uit de periode 1945-1957. Dat zijn de “brilkevers” (met een gedeelde achterruit) en “ovaaltjes” met – je raadt het – een ovalen achterruitje.
Dan zijn er de modernere Kevers die net als de veteranen nog een klassieke look hebben dankzij hun “liggende koplampen” maar technisch wat moderner zijn. Die tijd duurde van 08/1957 tot 08/1967. Vanaf 1968 krijgen alle Kevers staande koplampen. En dan komen de modernste Kevers die tot 2003 gebouwd werden. De productie in Duitsland stopte in 1978. Kevers die in Europa op de markt kwamen werden nu uit Mexico geïmporteerd. De allerlaatste Kever rolde in 2003 in Mexico van de productieband.

Contact

Openingstijden

.

Afhalen en bezoek: Alleen op afspraak

Volg ons